Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 4 of 5      Prev   1   2   3   4   5   Next
giz_60

Avatar / Picture

Senior Member
Registered:
Posts: 796
Reply with quote  #46 
The voltage sag on you Device Monitor screen shot...what is the lowest point (voltage).
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #47 
I think I get what you're saying now, 3.19
giz_60

Avatar / Picture

Senior Member
Registered:
Posts: 796
Reply with quote  #48 
Have you tried a different battery? Also, check the battery contacts in the device...clean them well with alcohol & make sure they are making good contact with the battery...plenty of pressure...
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #49 
I cleaned off the terminals. Seems to have some decent resistance on the springs for the negative connections. Maybe its the batteries? It doesn't flash when the batteries are above 70%. I'm going to try using it until it's under 70 with the batteries I just put in. I'll let you know how it goes. Thanks for your help.. I see your name is Giz, would that be the same as GizzardStew from YouTube??

giz_60

Avatar / Picture

Senior Member
Registered:
Posts: 796
Reply with quote  #50 
Nope....not GizzardStew...
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #51 
Well nevertheless, thanks again!
giz_60

Avatar / Picture

Senior Member
Registered:
Posts: 796
Reply with quote  #52 
[thumb]
Zodiac

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #53 
Interesting to know, what kind of battery,s that you are using. 
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #54 
I was using LG HG2's. Now I'm using the 3000mah efest batteries. The LG's have been used for a while. The efest are a little more new.
Zodiac

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #55 
I think that those Efest are the problem, not the most secure battery's you can get, see more at Mooch battery tests.

My recommendation would be, Sony VTC5A, VTC6, Samsung 30Q.
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #56 
I haven't had any problems with the efest batteries. It was the LG's that were causing the issue. I have yet to drain the efest batteries down to 60% to see if they will cause the same issue the LG's were. 
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #57 
The battery bar seems to flash when the wattage is at a certain point. If I'm using the crown with the .25 coil, the mod reads between .25 and .33 I've read that people have issues with the crown tank on the therion. The ohms will jump around. When I put the herakles plus tank on there with the .40 ohm coil it reads .41, the battery bar will blink if I run it anywhere above 65 watts.. Is the issue that two 18650 batteries have trouble pushing a certain amount of wattage for certain coils?
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #58 
I tried a set of Sony VTC4's and the issue is still the same. 
giz_60

Avatar / Picture

Senior Member
Registered:
Posts: 796
Reply with quote  #59 
Depends on the amount of voltage left in the batteries...fully charged should have no problem...
dleone32

Junior Member
Registered:
Posts: 23
Reply with quote  #60 
Weird. Does it pose an issue if I continue to use it despite the flashing battery bar?
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.