Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
mater546

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #1 
Hello, I recently bought a custom made dna200 box and I updated it to the latest firmware (sp3) and I'm in need to measure internal resistance. Since it wasn't set when I bought it I did some research online and I bought this tooL:http://smokefreemods.webs.com/apps/webstore/products/show/6619269 I followed all the instructions on their youtube link, I set the internal resistance to 0, press upload to device and opened atomizer analyzer and then I screwed in copper 510 tool. All I get is a question mark and no actual internal resistance value of any kind. Am I doing something wrong?
I've read in some other posts that might me that my internal resistance is lower than 0.002. IF I set that in mod resistance, either 0 or 0.002, the vape is super hot in 316L (dual coil, spaced). To get a "normal vape", meaning that the temp seems to be correct (compared to my other dna200), if I set internal to around 0.009-0.01. Also several of my atomizers jump out of TC (all with 316L coils, all spaced, no shorts or hotspots). This thing is driving me crazy.
I seriously doube that there isn't any internal resistance. Thank you for any help
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #2 
i just received the same exact tool to test out all of my dna 200/75 mods' internal resistance. it works very well. as for the the question mark it means that your IR is very low around the 0.002 or under mark. i would stick with the readings the tool is giving you rather than guessing at a number. just know not all SS 316 is created equal. it varies greatly from vendor to vendor. i would try a few different curves or TCR's before giving up on the 0.002 IR. you could have a dirty 510 creating a false high base resistance. post a screenshot of device monitor while firing the mod in question with a SS build. make sure power, temp, live and cold ohms are ticked before firing. don't lock your resistance either. let the dna board refine your resistance. it does make a difference.
__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #3 
Just my opinion but I would flash it to the "2016-02-29 EScribe 1.0.42" and measure the mod resistance and use that value. Then flash it back to SP3.
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
mater546

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #4 
Hi, 
thank you for the response first of all. 
so Here is the test, setting the internal to 0.002 and connected I have a dual coil SS 316L  reading at rest at 0.130 ohms with wire from advancedvapesupply.com. The 510 on bot the device and the atomizer is clean. I cleaned both with isopropyl alcohol. 
the profile I'm using is the 316L from steam engine. Temperature set to 350F power 50w, preheat to 40w, punch to 1, time 0s. 

Then I set the power to 80w and temp to 400F and it was very warm, almost too much. Now maybe there isn't a problem and it's just me, but I never experience such hot vape at 400F.... thank you anyway

360 F.png 
400F.jpg 

mater546

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #5 
Quote:
Originally Posted by dwcraig1
Just my opinion but I would flash it to the "2016-02-29 EScribe 1.0.42" and measure the mod resistance and use that value. Then flash it back to SP3.


How do I flash that version? do I have to uninstall escribe and reinstall that version?
mater546

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #6 
UPDATE:
I downgraded it to 2016-02-29 EScribe 1.0.42 and now with the tool I have a reading, it changes from 0.004 and 0.005 I think I'll set it to 0.004. Hopefully this would solve my issues. Thank you
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #7 
It will probably just eliminate it as the cause, I hope it does it for you though.
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
mater546

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #8 
Now with the same atty and coil it vapes perfect, not hot anymore, even if it seems weird. Also, maybe you know, what is the maximum resistance the dna200 is able to handle in TC with 316L ? I'm asking because in the other atty I have dual clapton 316L reading at rest around .5  and it jumps out of TC, but it might be some loose connection. Thank you
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #9 
Great news.
It's not so much max resistance as it is max voltage......9 volts.
0.5 ohms hot could yield 162 watts. 
I'm kind of guessing here a bit.
http://www.the12volt.com/ohm/ohmslawcalculators.asp

__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.