Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
hs107

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #1 
Hello,

have a problem on one of my DNA250´s it charge only with 0.1A testet out diffrent Lipo´s, cables and PSU nothing change. Can someone help me?

VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #2 
That would be right if any of the cells are almost full, the Wh were set very very low or the board was hot.  I would check your cell levels first, then put USB voltage and current and board temp on the charge screen optional fields as if the USB voltage drops too low it can only pull moderate current from the supply, it also helps selecting the best cable and supply.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
hs107

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #3 
Wh are analiesed with Escripe to the right level. all cells are at 3.6V, diffrent DNA with same Lipo works fine with this setup and charge normally.
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #4 
What is the USB voltage on the DNA screen?
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
hs107

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #5 
so when i plug it to the PC (Escripe running) it shows 5.05V, Escripe says the same
when I plug it to a wall mount adapter it shows 5.33V
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #6 
A long shot, is the board temp showing a high value, occasionally the thermistor fails and false high temp reading would reduce charge current.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
hs107

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #7 
Unbenannt.jpg 

here is a screenshot

VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #8 
Looks like a bad thermistor unless it is really -40 F where you are, if so the board needs replacing, as it a 250 it will be under warranty.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
hs107

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #9 
ok thanks
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.