Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Llama

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #1 
Now we have two ways to use VW mode: setting the temperature to OFF, or using a non TC material. I am usually doing the former, as it shows watts on the main screen, and I noticed so far is that it's possible to use a pre-heat with the "temperature OFF" method, but not with the material one.

I was wondering if there was any other difference between thoses two ways.
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #2 
Can you explain using preheat with temp off in greater detail?
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
Llama

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #3 
I don't use pre-heat so maybe I'm wrong, but at least I noticed that when you set a TC material, and select "Off" for the temperature in escribe, it still shows the preheat settings, while it disapears when selecting a non-TC material.
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #4 
I believe they work the same as preheat needs temp sensing and doesn't even get used until the board is sure you have a temp sensing coil fitted.  The non temp sensing wire is a new feature and it is probably that they didn't get time to hide the preheat settings when you click off.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Rebelgolfer72

Junior Member
Registered:
Posts: 17
Reply with quote  #5 
I for one would love to see a preheat for non-TC modes. Have it as a percentage of set wattage (I.e. 5, 10, 20% boost etc). ProVape and YiHi are doing it, so I would think that the most advanced board out there should be doing it as well.
dropdlicious

Junior Member
Registered:
Posts: 12
Reply with quote  #6 
I feel like my VS 200 kinda does preheat in wattage mode. I only use wattage on mine and every time I fire it the wattage jumps to about 70% then 100%. I've got it set at 133watts and it jumps to 96.7watts for a split second before getting to 133.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.