Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 1 of 4      1   2   3   4   Next
antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #1 
I just finished my DNA200. used it for a few hours worked great. i plugged it in to the charger to charge it woke up and went to go use it and this is what i found. Any help would be appreciated.  

Attached Images
jpeg IMG_20150710_054223650_HDR.jpg (2.96 MB, 152 views)

retird

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,187
Reply with quote  #2 
How about a few more pictures of the whole board?  May be helpful.
__________________
I am not an employee of and do not represent Evolv Inc.  My opinions are just that and are not meant to be fact or even correct.

antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #3 
This is all I have for now I had to go to work will post more later. It still works when plugged into USB.

Attached Images
jpeg IMG_20150710_054248465_HDR.jpg (3.00 MB, 109 views)
jpeg IMG_20150710_054233873_HDR.jpg (2.67 MB, 94 views)

John

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 500
Reply with quote  #4 
Is this case metal or plastic? It looks like plastic, but that damage sure looks like the input battery lead shorting to a grounded case. I haven't seen an input pad burned away that severely without other damage on the board from other things.

The negative battery lead soldered on at a right angle and almost touching the USB has me a bit concerned. Do you have a "before" picture?

In any case, even if this turns out to be some sort of assembly error, send it back to us and we will send you a new one if it is dead. Pre-release I would like to analyze any board failures, regardless of cause.

Thanks!

antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #5 
It is both i have a hammond 1590A with a plastic lid replacement with a FDV 510. I dont have any before pictures sorry. Who do i send it to and what address
antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #6 
I really enjoy the DNA 40 and all the work you guy's do thank you for your time. This is what it looked like when I finished it

Attached Images
jpeg IMG_20150709_204535127_HDR.jpg (2.90 MB, 86 views)

macz

Senior Member
Registered:
Posts: 121
Reply with quote  #7 
Quote:
Originally Posted by antyac2108
It is both i have a hammond 1590A with a plastic lid replacement with a FDV 510. I dont have any before pictures sorry. Who do i send it to and what address


I guess you need to go here for RMA http://www.evolvapor.com/warranty.php
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #8 
Could it be the fire switch earthing, IIRC it has to be isolated as one side is battery +ve.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Brandon

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 125
Reply with quote  #9 
@antyac I've Pm'd you with the information for the return.
John

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 500
Reply with quote  #10 
My best guess from what I see is one of the three vias on board edge got soldered to the adjacent B+ pad due to the unusual edge-in soldering. They would have been directly below the b+ lead. Those three are part of the charger circuitry, so it would have worked fine until a charger was plugged in, then poof. I suspect if we get a picture of the front side of the board we will see damage to the charging electronics.

But we are happy to replace the board, especially now while we look for bugs and collect information on potential trouble spots to warn against.
antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #11 
I'll post pictures of the full bored when I get home from work today how do I get the board back to you John
macz

Senior Member
Registered:
Posts: 121
Reply with quote  #12 
Quote:
Originally Posted by antyac2108
I'll post pictures of the full bored when I get home from work today how do I get the board back to you John


Check your inbox, Brandon pm'd the info [wink]
antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #13 
Yes he did thank you
blueridgedog

Avatar / Picture

Moderator
Registered:
Posts: 573
Reply with quote  #14 
The solder looks cold...if the + side was the same, it could have heated up.
antyac2108

Member
Registered:
Posts: 87
Reply with quote  #15 
Here are are images of the of the whole board front and back.

Attached Images
jpeg IMG_20150710_181524702_HDR.jpg (3.10 MB, 114 views)
jpeg IMG_20150710_180936558.jpg (2.97 MB, 109 views)
jpeg IMG_20150710_181459220_HDR.jpg (3.09 MB, 100 views)

Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.