Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
bilboda

Junior Member
Registered:
Posts: 11
Reply with quote  #1 
I replaced the battery in my Hotcig DX200 with a Turnigy Nanotech 950 mah (great fit, btw).
I have charged it and used it several times, no issues.
While vaping yesterday, it ramped up really fast and hot. I noticed the battery needed charging so I charged it. Battery full, vape, fast ramp up, super hot, 2 attempts.

I had recently RMA'd 2 boards from DIY's that had failed in a similar fashion, fast ramp up and sparks and then died. I wanted none of that.
I will replace the batteries too. They are puffy and I'm not sure if that is a natural puffy or an extreme use puffy. They test fine with a multimeter.
This is all after usage of several months to a year.

So I hook up to Escribe and while downloading settings I got he message that (paraphrasing)
the file was incomplete and the offer to set to defaults. I did so and then uploaded a saved config.
So far so good. Vaping just fine

What happened to the settings file? Never got the chance to find out if this was the culprit on my 2 RMA'd boards. Symptoms similar, but this board did not die, .......
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #2 
IDK, but would guess that it was a settings file from a previous version of EScribe that had fewer fields EG Materials, Temp sensing material or Temp Dominant.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
bilboda

Junior Member
Registered:
Posts: 11
Reply with quote  #3 
Maybe but...I think it may be related to the hot firing, no  settings in a file to control the vape?
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #4 
I want to now more about the "sparks" ...components on the board firing up?
Or the coil?

__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
bilboda

Junior Member
Registered:
Posts: 11
Reply with quote  #5 
Sparks or flare and bright light from the coils, within a week of each other, boards had seen extensive use, several months to a year.
Both atties ended up with broken legs. 2 different boards, 2 different atties. 1 in TC mode and a clapton coil in wattage mode.
Both have been replaced and are waiting to be placed into service. The thing that is the same with the 3 mods, extreme heat. 2 boards died, the recent board had an apparently corrupted rom. I did not notice any flare up, just the heat.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.