Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 4 of 4      Prev   1   2   3   4
dritzps

Avatar / Picture

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #46 
Quote:
Originally Posted by Unusual_Suspect
Same issue for me.  Completely froze but if I unplug my keyboard it works perfectly.  Soon as I plug keyboard back in, same problem.  I'm using a Microsft Sidewinder X4 keyboard.



I am using a Razor keyboard as mentioned and it doesn't work for me.
TaylorY0870

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #47 
ive also had problems running escribe on Windows 7 Ultimate. i just tried the "run in compatibility mode" for Windows XP SP3 but it didnt help. eScribe will open normally and when i try to connect my device i hear the sound of my computer receiving the USB plug then the "Connect DNA200 device" screen comes up and i click connect then it will say its connected but it'll take more than 5 minutes to try and upload the settings from the device to eScribe and before it fully loads a screen will come up with the red X and say "EEPROM READ FAILED". ive read the remedy somewhere in the forums or another place online but ive tried searching the forums and i haven't found anything. i have a computer at work with Windows 10 on it and my device connects perfectly to it and ive had to rely on it to make and changes but not having access to eScribe at home is getting quite annoying. Thanks in advance for any help given. I greatly appreciate it.
Claviger

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #48 
I just want to bump this. The problem is not resolved. It worked previously on my PC using windows 7, then windows 8, then windows 8.1. I upgraded to 10 and now it doesn't work. Nothing else was changed.

Asus Rampage 4 Black Edition
E5 1680V2 CPU
64GB RAM

Judging by the diversity of hardware I see having the issue I doubt its a computer hardware problem, I suspect some sort of windows security issue.  I have avast anti-virus, all shield were turned off trying to get escribe to work.

Tried all compatibility modes, tried uninstalling and reinstalling it, tried uninstalling, then switching to another admin user account and installing it, still didn't work.

When I connect any of my DNA200 devices it will connect and read the data off the devices, but Escribe is totally non-responsive.  I can see that it pulled my custom file off the device but can't interact with the software in any way, maximize, minimize, close... nothing works it requires a process kill.

I tried multiple different USB 2 ports, USB 3 ports, and tried ports on different controllers, some on the intel chipset, some on an asmedia chipset, same problem. I tried no USB keyboard, with usb keyboard, no usb mouse, with usb mouse, nothing fixed it.

It is almost certainly a background event in the software hanging open trying to do something, update or something else, that is locking the software from user input.

This is the same with all 7 of my DNA 200 devices, it doesnt matter with device is plugged in, or if any device is plugged in at all, the software is just plain dead.
Stedda

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #49 
I went from windows 7 ultimate where it does not work to windows 10 and it started working. Now I'm back to windows 7 and it's back to not working again so it's not my hardware....
AJay

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #50 
Any fix for this yet?

Just downloaded escribe last night and I'm getting the same issue.  At first it would just sit and spin forever until I force closed it.  Then I was able to have it recognise my device and it imported the settings into escribe.  However, nothing works in the program when I click it.  Menus, buttons, tabs, fields, nothing does anything when I click it.
Justin

Junior Member
Registered:
Posts: 22
Reply with quote  #51 
I haven't seen any issues with Windows 10 and my Razer Deathstalker.

There was a Razer driver update on 9/1/2015 to version 6.2.9200.16385
I'm not sure if that's the same driver used for other Razer keyboards, but it might be worthwhile to be sure any drivers are up to date.

If using the generic Microsoft HID Keyboard Device drivers with a Razer keyboard, I suspect that could be related to the issues. I'd suggest installing the Razer drivers but not Razer Synapse, as a couple posts here seem to suggest there are some compatibility issues there.

What I have seen, is issues with Windows 10 and USB 3.0 but not to the extent that I see mentioned here. Using a 2.0 port fixed that for me.
AJay

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #52 
I am on Windows 7 with a Corsair keyboard.  I'm not sure if anything is plugged into USB 3.0 or not, I'll check when I get home.

Hardware details for reference:

GIGABYTE GA-990FXA-UD3
AMD FX-8320
GeForce GTX 660
CORSAIR Vengeance 16GB

Corsair K70 Keyboard
Corsair M65 RGB Mouse

Windows 7 Ultimate 64bit

adamhunsicker

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #53 

Having a similar lock-up issue with the following specs:

Win 10 64bit

Corsair Vengeance K95 RGB Gaming Keyboard

Logitech G13 Gameboard

Razer Naga Gaming Mouse

 

Some Specifics:

1. Software worked without issue after install. After closing and attempting to reopen I experienced the lock up. Had to force quit program via Task Manager. Restarted Computer and program worked again. Close program, reopen, locked up again.

2. Read some of the posts in this thread and started unplugging things to see what would happen. Long story short, keyboard seems to be causing a conflict but ONLY AFTER USING ESCRIBE'S DEVICE MONITOR. I can launch, close and relaunch the program all day long without issue but the first time I open the device manager I start having some kind of conflict with the keyboard. This conflict will resolve if I restart my computer OR if I use Task Manager to force close the Device Monitor window as shown in the screenshot below.

 

taskmanager.png 

 

(EDIT:  I'm an idiot and kept referring to the Device Monitor as "Device Manager".  Fixed that)


AJay

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #54 
I was able to get mine to start working by moving everything from USB 3.0 to USB 2.0 ports.
Stedda

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #55 
With the latest update I'm no longer having problems on my machine....
urbanclock

Junior Member
Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #56 
Chiming in to say I also have this issue. It is a conflict with the mod and the keyboard drivers. I have a corsair k70 RGB keyboard, and what always works is flipping the small switch on the back of the KB all the way to the left. This puts the keyboard into BIOS compatibility mode and does not interfere with the mod in eScribe. Im not sure if razers and the other mentioned keyboards have a Bios setting but if they do I would try that. Hope it helps!
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.