Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 3 of 4      Prev   1   2   3   4   Next
Tazz

Junior Member
Registered:
Posts: 8
Reply with quote  #31 
Hi Feklar, I'm having the same exact trouble as you. I too have a 890FX board, Asus Crosshair IV with the same NEC usb controller. I just did a clean install of Windows 7 pro because I tried Windows 10 and had problems with my ATI drivers as a matter of fact I had problems with my usb port drivers, that's why I did a clean install, they all work now. I'm interested in what the solution is.
Tazz

Junior Member
Registered:
Posts: 8
Reply with quote  #32 
So I found something by accident tonight, I had unplugged my keyboard by accident and didn't realize it, I opened up Escribe and it worked with the mouse, all buttons functioning just no keyboard input. When I plugged in the keyboard Escribe froze again. The only way I was able to work in Escribe with the keyboard and mouse was to repeatedly hit the esc button while the mouse pointer was where I wanted it. There has to be some conflict there somewhere I just don't have the knowledge to figure it out but I know someone will. Hope this bit of info helps.
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #33 
I know that the DNA uses the same USB-HID Human Interface Device standard as keyboards, that should give James a direction to look in.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tazz

Junior Member
Registered:
Posts: 8
Reply with quote  #34 
Yea, I hope they can figure this out soon. Kind of sucks not being able to use the software. I checked in my device manager and didn't see any conflicts, everything looks normal in there as far as I could tell.
Stedda

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #35 
Tazz & Feklar are geniuses.

The software works with the keyboard unplugged thats a start.
Stedda

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #36 
James,

I have been considering upgrading sometime soon possibly within a month. If/when I do and the problem hasn't been straightened out already I will donate mine for science.
Vcsoto

Junior Member
Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #37 
Wanted to throw my hat into the ring of people experiencing this issue. If I disconnect my keyboard, escribe works fine, re-connect and its frozen solid. Currently using an Asus M477TD motherboard. Not 100 percent as to what USB controller they use. Any word if this error is on Evolv's radar?
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #38 
Interesting! What keyboards are yall using?
Vcsoto

Junior Member
Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #39 
Microsoft Comfort Keyboard 2000.

Hope this helps!
Stedda

Junior Member
Registered:
Posts: 13
Reply with quote  #40 
Microsoft Ergo 4000
Azzitude

Avatar / Picture

Junior Member
Registered:
Posts: 21
Reply with quote  #41 
so all MS keyboards?   are you running the MS Software for those also? .... if so, try killing it and see what happens
bigLeft

Junior Member
Registered:
Posts: 2
Reply with quote  #42 

same issue here.

I tried unplugging the keyboard as mentioned above. The program was then functional. Although, now the software doesn't recognize a DNA200 being connected, even after returning conditions back by plugging the keyboard in. Whereas before unplugging the keyboard, and while being in the frozen, unresponsive state, EScribe would still give the prompt when connecting a mod. Strange.

This also means it is not a unique issue with MS keyboards, as I'm using a Razor Lycosa.

I don't have the down time to reinstall windows for this issue, but I will next week. I'll be attempting to use my laptop when I get back to the shop to see if I have different results.

Also note, I'm running Windows 10 on both systems.

sy5tem

Junior Member
Registered:
Posts: 8
Reply with quote  #43 

i am using a Razer Lycosa on a GA-990XA-UD3 (AMD)(rev. 1.x) USB3: Etron EJ168 USB2: AMD SB950

same freezing problem with keyboard

Unusual_Suspect

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #44 
Same issue for me.  Completely froze but if I unplug my keyboard it works perfectly.  Soon as I plug keyboard back in, same problem.  I'm using a Microsft Sidewinder X4 keyboard.
shyuks

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #45 
Same issue here.

Escribe only works when I unplug my keyboard. I am using a Razor Lycosa keyboard.

EDIT: Got Escribe to finally work. Decided to wipe my computer and do a clean install of Windows 10 (initially upgraded from Windows 7). It works now!

EDIT 2: My issue seems to be with the Razer Synapse program. After downloading it again and updating all the drivers, Escribe started to freeze up. Uninstalled Razer Synapse and it's working once again.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.