Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
pepepe

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #1 
After breaking an oring of the tank I had liquid discharge inside the box , I dried immediately and runs everything except the USB data link, it jumping continuously . PC many times tells me unrecognized device , or connect with e cig stats and disconnects after 2 seconds, into ecig stats appear a message below that says the device is being used by another program.
What can cause this conflict? I think it is impossible that it is only the damaged part data usb ,charging works perfectly.

dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #2 
This thread may be of interest to you. 
https://evolvapor.forumchitchat.com/post/show_single_post?pid=1291842589&postcount=1&forum=454109
for the complete thread:
https://evolvapor.forumchitchat.com/post?id=8065639

__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
pepepe

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #3 

I had already read this post , but I do not think matches, i would just like to know if Usb can be partially damaged or do bad contact and the rest to recharge the box normally.
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #4 
Quote:
Originally Posted by pepepe
I had already read this post , but I do not think matches, i would just like to know if Usb can be partially damaged or do bad contact and the rest to recharge the box normally.
try a pcb safe solvent and give the usb a good cleaning. there's probably ejuice in places where your eyes cannot see. @dwcraig1 could give you some pointers on cleaning the usb area. he had a similar problem. board should be fine once ejuice is removed completely.

__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #5 
Juice is able to conduct small amounts of current, I had juice under the balance plug on the board once and it slowly drained cell #3. I cleaned mine off in that area with no clean flux and a few bursts of canned PC duster spray.
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
pepepe

Junior Member
Registered:
Posts: 5
Reply with quote  #6 
SOLVED!!! Thx!!!
Thats right, the issue was caused by eliquid, it created a bad contact.
I Bought a cleaner for contacts (CRC contact cleaner), spraying it directly on the board and with the help of a brush I restored everything.
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #7 
Great news
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.