Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
jkang117

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #1 
So I just bought a Vaporshark DNA 200 today, and had it set up in-store via escribe for quick immediate use, and a bit of a tutorial with the software. I'm now at home attempting to connect to my own PC running Windows 8, and the device refuses to be recognized. The escribe software continues to insist no device is connected, and within my Devices, the DNA 200 chip is labeled as "Unspecified".

2016-03-04 22_02_58-Evolv DNA 200.s Properties.png  2016-03-04 22_02_47-Devices and Printers.png 
I have tried rebooting my computer of course, and searching online for a driver file to install myself. I'm hoping someone has heard of this issue or has a fix for it, because Google seems to have nothing for me. If there's a way to hard reset the chip, I'd absolutely be willing to try that out as well.

Thanks for any help you guys can offer.

dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #2 
You might try going into Windows Device Manager and un-installing it then right click and select scan for new hardware or simply re-boot with DNA connected, might work, might not.
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
jkang117

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #3 
Gave it a shot, but no go.

Actually right-clicked the "Unspecified" icon this time and selected "Remove Device", then rebooted. As soon as the computer started back up, it went through the full device installation/recognition process - then went straight back to being "Unspecified".

I'm hoping it wasn't something dumb like the store clerk disconnecting the Vape without disconnecting in My Devices first, and now the whole chip is bad or something.

I guess I'll take it back Monday to see if it works on their computer, and if it doesn't I'm sure I'll be coughing up another $25 plus shipping for a new one.

Thanks for the try though, it gave me hope if only for a few seconds.
clank

Junior Member
Registered:
Posts: 9
Reply with quote  #4 
Got my VaporShark DNA 200 today, 4 different computers and I am getting the same exact errors. The driver will not install properly, I have even gone to work on a fresh reinstalled Windows 7 Professional with all updates installed, still same exact issue.

Windows 7 Machines
Windows 10 Machines
Windows 8 Machines

Driver issue across all

What a bummer, I felt it in my guts that I will be arriving home to Problems lol ouch...
clank

Junior Member
Registered:
Posts: 9
Reply with quote  #5 
This could be solved with this, https://evolvapor.forumchitchat.com/post/dna-200-driver-also-not-recognized-by-windows-7-or-windows-10-7996810?pid=1291327878 

Hopefully
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.