Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #1 
I have one of your DNA200 boards and I have a temp control issue, I get hot spots no matter what I try, even if I turn it all the way down to 400F.

After looking on the forum, I could see someone said to try a single coil and make sure it is well spaced, I did this and I have the exact same problem.

I made sure the RDA was left to cool before attaching, and I also ensured the resistance was nice and stable on by build.

Any ideas?
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #2 
What wire are you using Tom?
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #3 
Hi,

I am using NI200 wire, 28AWG
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #4 
You are doing the right things and shouldn't be getting the hot spots, I would re-tighten the coils and clean both sides of the 510 then if that doesn't work try a different atomiser.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #5 
I tried three builds on it so far, ill try a different RDA and see if that helps.

Earlier today when i had 2 coils in, i noticed it wasnt showing any temp on screen when i fired it either so something it up.

This RDA works fine on my DNA40 though which is weird.
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #6 
When it does not show the temp it is normally because it doesn't sense a temperature raise of 150 F in the first second.  

Is your mod resistance set high? zero is better that too high.

__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #7 
well the resistance on the coil was 0.18, i have not changed anything in the eScribe by the way.

It was very over 150F i can assure you, the vapor roasted my tongue a slightly [frown]
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #8 
Quote:
Originally Posted by Tom
well the resistance on the coil was 0.18, i have not changed anything in the eScribe by the way.

In EScribe on the Mod tab under Manufacture settings check that it is below 0.010, even that is high IMO all my mods are < 0.004 ohm.  If it is set it is worth zeroing it (take a note of the value first) to see if that helps.

__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #9 
Well its set to 0, i just tried it again and this time its working. I wonder if it just needed more time to cool or something, but so far its working as expected.

By the way, any idea what this chip is? when my board came, it was lifted up from the board, like it was on a hinge which was strange. I just wondered if this chip might be causing some issues if it was damaged.

chipset-dna-200-evolv.jpg 


VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #10 
It is an inductor not a chip, if it were me I would return it to the vendor as it seem it took a knock during manufacture.

This may be of interest http://evolvapor.forumchitchat.com/post/inductor-coil-part-number-7854467

__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Tom

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #11 
ok thanks ill see what they can do for me [smile]
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.