Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Clairenix

Junior Member
Registered:
Posts: 15
Reply with quote  #1 

I've left it at home and when I came back, every time I press fire, the screen turns on but as soon as I let go of firing, it immediately turns off.

If I hold the fire button, it turns on and gets to the mode screens and is sort of operational (except for the fact that you're holding fire).. 

 

Usb can't detect it but no voltages on battery and or charge on screen.

 

Could this be a battery problem? or is my DNA broken in some way?

 

 

 

Exactly the same as this!

VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #2 
Looks like it is not connecting to one of the cells, I don't own one of those so not familiar with the internals to make specific advice, what do the cell voltages show up as in Device Monitor.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Clairenix

Junior Member
Registered:
Posts: 15
Reply with quote  #3 
Hey man,

Looks like you're right, cell no.1 is not making full contact no matter what battery I use in it. Even tried mixing it up, it was always cell no.1

...what do I do?

Attached Images
jpeg IMG_1684.JPG (1.37 MB, 26 views)
jpeg IMG_1688.JPG (3.06 MB, 28 views)

VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #4 
IDK with those, the rolo had a similar issue when the ground screw from the battery cradle became loose.
__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
Clairenix

Junior Member
Registered:
Posts: 15
Reply with quote  #5 
Damn, it's okay. Atleast I got a lead, I'm not so sure if the problem is internal or external tho. 
dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #6 
See that cell #2 reading 5.05 volts, the board is the problem.
__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
Clairenix

Junior Member
Registered:
Posts: 15
Reply with quote  #7 

Quote:
Originally Posted by dwcraig1
See that cell #2 reading 5.05 volts, the board is the problem.

 

I see, these are nearly fresh batteries and I was thinking cell #2 was reading the right amount.. Is my only course of action to file a ticket @evolv? or is there something I can do about it?

dwcraig1

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,248
Reply with quote  #8 
Where you bought it if new, Lost Vape service center or a ticket with Evolv.
4.2 volts is full charge for most Li-on cells, there are some that are 4.35 volts.

__________________
I am not connected with and do not represent Evolv Inc. All opinions are my own. They are just opinions and may not be correct.
Clairenix

Junior Member
Registered:
Posts: 15
Reply with quote  #9 
Quote:
Originally Posted by dwcraig1
Where you bought it if new, Lost Vape service center or a ticket with Evolv.
4.2 volts is full charge for most Li-on cells, there are some that are 4.35 volts.


Shame, Thanks craig. I was hoping to troubleshoot it on my own but seems like I have no choice but to get help from suppliers... I hope they reply soon. [frown] mod's pretty new.
Wayneo

Senior Member
Registered:
Posts: 296
Reply with quote  #10 
Gents, while the problem is real, there was missing/vague information. [confused]

First off, that photo does not match any Lost Vape product and it's certainly no Triade 3 battery mod like the video or the photo. It's a 2 battery Thinkvape Finder 167 I bet. Then again, the OP's vagueness never did say it was, nor was that ever clarified. 

If it is pretty new, the place of purchase would be where to start, and they should repair/replace that for you.  [thumb]

__________________
My old tired eyes don't look at skewed, moire filled cell phone photos. Printscreen - Sniping tool or [ALT]+[PRT SCN], open MSPaint and paste [CTRL]+[V]
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.