Evolv DNA Forum
Register Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 5 of 5     «   Prev   2   3   4   5
raitizz

Avatar / Picture

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #61 
My "mod never goes to sleep" problem was solved by Evolv, but they advise to contact SBody, as this is a daughterboard issue and they don't have C1D2 daughterboards on hand. I was lucky, they had one then and swapped it and the DNA completely.

R
BlockLike

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #62 
Quote:
Originally Posted by tsow69


BlockLike did you contact with moder Provatidis or in any way manage to solve the issue?
Please message him in fb because I allready talk to him and he said that is the first time someone report him an issue like this....by the way i have the same problem and i would like to find a solution too.....waiting yor answer.....sorry for my bad english....



Yes, I contacted the modder who agreed to have a look at it.

It's currently with him, but I haven't heard anything back yet.
konn4312

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #63 
Quote:
Originally Posted by Helmut
Hi all,

since a few weeks I own a DNA 75 Vapedroid C1D2 showing above mentioned problems. To my surprise this device discharged a half charged 18650 over night down to (measured) 1.8V! Mailed this severe battery killing problem to Ayman Azmy - he responded friendly, but the force was not with him ;-) - he had only an sbody warranty email address for me...

As all problems are not DNA like, I decided to open this nice device
1) remove the battery
2) you see four screws: unscrew and put the battery holder carefully aside, as far as the wires allow  
3) now you can see the DNA 75 board, mounted by 3 screws
4) unscrew and carefully take the electronic board out of the device, as far as the wires allow
5) there is a second board mounted below the DNA 75, mine has printed "D-31" on it. This board carries the microswitches and some electronic components.
6) DNA 75 and D-31 are connected with blank wires - and at one corner point with a red and a white wire
7) grab your soldering iron and remove these 2 colored wires completely
8) put electronic boards and screws back in place

I won a perfectly nice working C1D2 Vapedroid with a DNA 75 inside. All problems mentioned in this thread are gone. 

Warning: doing so you loose warranty and may damage the device. Please follow my procedure only, if you are technically educated - and keep in mind that you may destroy your device by a single mistake.


hi,i had the same problem with my C1D2 not going to deep sleep  so i opened and remove the white and red wire,indeed it now goes in to deep sleep and i have no battery drain,only con is that now when i connect it to pc or charger i have no red or green light through usb port. Maybe those wires are for the charging light from the dna board to the daughter board and for some reason they do a short,anyway i prefer the deep sleep than the light.Next time i open the mod i will try to solder back one wire at the time to see the board behaviourvapedroid board.jpg


slenne

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #64 
Quote:
Originally Posted by konn4312

hi,i had the same problem with my C1D2 not going to deep sleep  so i opened and remove the white and red wire,indeed it now goes in to deep sleep and i have no battery drain,only con is that now when i connect it to pc or charger i have no red or green light through usb port. Maybe those wires are for the charging light from the dna board to the daughter board and for some reason they do a short,anyway i prefer the deep sleep than the light.Next time i open the mod i will try to solder back one wire at the time to see the board behaviourvapedroid board.jpg



I'd like to try this on my C1D2 too. Are you still able to charge it with usb? Thanks
konn4312

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #65 
Yes the usb port is working properly but with no light
slenne

Junior Member
Registered:
Posts: 7
Reply with quote  #66 
Confirmed. My device goes now to deep sleep mode, still working with escribe and usb charge. I don't really care about the LED so thanks a lot guys [wave]
konn4312

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #67 
glad it worked for you too,kudos to Helmut for this!
konn4312

Junior Member
Registered:
Posts: 4
Reply with quote  #68 
well i found what is the use of those two cables.Its for the usb port light.I tried to solder each wire separately,the red one did nothing,the white one gave me only a green light when connected to pc although the battery was not full charged.I then resoldered the two cables back on the originall place and the red and green lights came backas before but again no deep sleep,so i desolder them back.So i guess it is a fault in the desighn on the daughter board,lights on,no deep sleep.Lights off then you have deep sleep.That is the case
Ken Fair

Junior Member
Registered:
Posts: 1
Reply with quote  #69 
I just wanted to give a huge THANK YOU for Helmut for figuring out a hack to get the deep sleep working again. (also for Konn4312 for confirming the fix)

Yes it disables the usb light, but since I was about to trash my C1D2 in frustration rather than sending it to China for repair at my expense, it's a mod saver. Was really nervous taking it apart (as a lot of things that I take apart never end up working again lol), but carefully snipping the two wires connecting the two boards together reassembling and having it work correctly was awesome and not very difficult at all. 

I've had the same 26650 battery in it for a week with only occasionally vaping and it's still at half charge. Whereas the day before trying this fix it killed another full battery by draining it down to 2.1v overnight. I can now enjoy this mod to the fullest.

Thanks again. 

Ken
Whatto

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #70 
That is a bummer. I have C1D2 and C2D1 amd it seems somebody made a mistake. The single battery unit is depleting the batery all the time (although only started to do this after several weeks), the dual battery unit has issues with charging through USB and it only charges at arpund 0.2A and jumping around. I tried to connect it to 1A phone charger, and to a usb cable plugged into a docking station. Here it gets interesting. If the device is "idle" and charging, the USB current fluctuates around 0.2A. if i start escribe and with no changes i just Upload settings to device, it charges at 1A. But, after a while it falls again to around 0.2A... Seems like the small board is somehow malfunctioning, but i am not going to send it back to China...
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #71 
Whatto: I can't speak on the external charger mentioned in this thread, but, is your battery nearly full (4.2V) when the charge is falling off?
If so, this is actually correct behavior - lithium ion battery chargers charge at full current until the battery reaches its maximum voltage, after which point they let the current fall off so as to not exceed that maximum voltage.
Whatto

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #72 
James, no it was doing the same regardless of the power level and it was the same on USB charger (from a laptop docking station) and on a regular 1A wall adapter. What I don't understand is that after Upload settings to device it was charging at 1A, after cca 45 seconds it gropped to cca 0.48A, and after another cca 45 seconds it fell to the erratic 0.2-ish A. After another Upload settings to Device the whole process repeated in a very similar manner (the graph scale is set to 180 seconds). Both drops to 0A represents the Upload settings to device

image.png

James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #73 
What are the USB Voltage and Board Temperature doing alongside that USB Current?
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.