Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 2 of 2      Prev   1   2
retird

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,187
Reply with quote  #16 
Quote:
Originally Posted by greenj22


I have a 60 up and running, and for some reason the vape just isn't the same as a 40, or even 75/200.  It's pulling the exact same voltage/amps, at 22 watts (so wiring isn't the issue), with the same tank/battery swapped over as well.  Is there some reason as to why the 60 just isn't quite as "smooth" as a 40?  Again, same tank/coil, battery, etc. The flavor isn't as good either!


How about a screenshot in Device Monitor while firing the 60.....  showing relevant data on the graph.....  thx

__________________
I am not an employee of and do not represent Evolv Inc.  My opinions are just that and are not meant to be fact or even correct.

turbocad6

Senior Member
Registered:
Posts: 153
Reply with quote  #17 
Quote:
Originally Posted by greenj22

I've even considered having a 4s balance lead wired up to the 60 for the USB, given the mod is easily accessible.  Then wiring a male 4S tap to the USB.  You could then get away without having to mount/cutout the USB in a mod, yet be able to have the USB/tap to quickly plug into the female tap wired to the board for escribe.  This is a last resort/another option if you for your application the USB won't fit or you don't want to mount it.  Keep in mind then you'd have the USB w/ tap to look after (not lose).  

I considered the same but once you take into account that the usb module really doesn't take that much more space than a connector it's just easier to mount the usb and be done with it if at all possible
greenj22

Junior Member
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #18 
Quote:
Originally Posted by retird


How about a screenshot in Device Monitor while firing the 60.....  showing relevant data on the graph.....  thx

Here you go.  All seems to look ok to me in DM, but maybe I'm missing something......The 60 just doesn't vape the same under replicated function with a DNA 40.  Idk....
DNA60DeviceM.png 

greenj22

Junior Member
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #19 
Quote:
Originally Posted by turbocad6

I considered the same but once you take into account that the usb module really doesn't take that much more space than a connector it's just easier to mount the usb and be done with it if at all possible

Yeah - true.  The only exception would be when you are able to just "tuck" the tap inside the mod....that way you can have more flexibility where you run the 5 lines and also if you can't route the lines where you would like or fit a USB where you would like.  Under those circumstances, it would be better than having the USB inside the mod (no external port/access), for shorts, etc.  Again - a solution for very unique circumstances.  Maybe it could also work for people whom want to retrofit a VS with 2 amp charging.  They could just run the two lines for +/- to the VS charge board and then have a tap inside.  That way they could have the 2 amp charging still, not have to mess with the VS USB, and still have access to Escribe.  Yet again - another option for some under special circumstances.  Otherwise, mounting the Satellite USB is optimal of course.

On a side note, I wonder if you could just take a separate Evolv 1 amp USB or TP4056 and wire it in parallel with the Evolv Satellite USB for 2 amps...?  Sounds doable.....I think...
retird

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,187
Reply with quote  #20 
Quote:
Originally Posted by greenj22

Here you go.  All seems to look ok to me in DM, but maybe I'm missing something......The 60 just doesn't vape the same under replicated function with a DNA 40.  Idk....
 


It's normal that the 60, 75,200, 250 vapes differently from the DNA40.  I noticed it in TP mode and one reason is the preheat feature of the newer boards.  Just adjust the 60 to your liking and enjoy.... I kinda relate it this way:  My 2010 vehicle and my 2016 vehicle are the same manufacturer and have same similar equipment but drive differently and gas mileage is different....

EDIT:  A very well known "modder" spent some time comparing the DNA40 vape to the 200.  She came up with a setting on the 200 that closely mimics the 40.  Here is what she came up with:

For a DNA40 vape:
Set Preheat at 45W
Set Punch at 5

__________________
I am not an employee of and do not represent Evolv Inc.  My opinions are just that and are not meant to be fact or even correct.

greenj22

Junior Member
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #21 
Quote:
Originally Posted by retird


It's normal that the 60, 75,200, 250 vapes differently from the DNA40.  I noticed it in TP mode and one reason is the preheat feature of the newer boards.  Just adjust the 60 to your liking and enjoy.... I kinda relate it this way:  My 2010 vehicle and my 2016 vehicle are the same manufacturer and have same similar equipment but drive differently and gas mileage is different....

EDIT:  A very well known "modder" spent some time comparing the DNA40 vape to the 200.  She came up with a setting on the 200 that closely mimics the 40.  Here is what she came up with:

For a DNA40 vape:
Set Preheat at 45W
Set Punch at 5

That's a good analogy.  It's true - I'll likely be able to go in and tune the board a bit more and am just expecting it to plug/play and vape like it's predecessor.  It's a great chip though, no doubting that.  I'll give it a shot.  
Johndkim

Avatar / Picture

Junior Member
Registered:
Posts: 9
Reply with quote  #22 
Anyone know if the dna40 big screen will work with the dma40 big screen? Thinking about swapping out my 40 for the 60.
VapingBad

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 2,449
Reply with quote  #23 
I think so (large screen obviously), it is the same screen as the 200 which can use a 40 large screen, but the screen that comes with the 60 probably wont work with a 40.
screen compatabiltiy.png 

__________________
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •

Latest versions of EScribe: DNA 200/250DNA 75
Common problems
greenj22

Junior Member
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #24 
All of the screens are compatible from my experiences. Even the ones that state otherwise.
greenj22

Junior Member
Registered:
Posts: 26
Reply with quote  #25 
Quote:
Originally Posted by retird


It's normal that the 60, 75,200, 250 vapes differently from the DNA40.  I noticed it in TP mode and one reason is the preheat feature of the newer boards.  Just adjust the 60 to your liking and enjoy.... I kinda relate it this way:  My 2010 vehicle and my 2016 vehicle are the same manufacturer and have same similar equipment but drive differently and gas mileage is different....

EDIT:  A very well known "modder" spent some time comparing the DNA40 vape to the 200.  She came up with a setting on the 200 that closely mimics the 40.  Here is what she came up with:

For a DNA40 vape:
Set Preheat at 45W
Set Punch at 5


Also, as an update after running 60's for a few months - they are fantastic little chips. Truly amazing. Perfect balance of functionality/technology and form factor.
retird

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,187
Reply with quote  #26 
Quote:
Originally Posted by greenj22
Also, as an update after running 60's for a few months - they are fantastic little chips. Truly amazing. Perfect balance of functionality/technology and form factor.


Good news....... I'm jealous as I have no DNA60....  [rolleyes]

__________________
I am not an employee of and do not represent Evolv Inc.  My opinions are just that and are not meant to be fact or even correct.

Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.