Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment  
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #1 
Hey guys, My DNA 250 in my Hammer of God DNA keeps shutting off when I press the fire button.  I'll go to hit the mod, and realize no vapor is being produced, and when I look at the screen, it's shut off.  When I press the fire button again, it acts like it's starting up (showing the beginning EVOLV screen), but bugs out and shuts off, shuts off completely, turns on and bugs (only to automatically shut off again), or turns back on and I'm able to hit it (usually resulting in it shutting off after a single hit).  I've made sure the contacts are clean and free of juice, but I'm not sure what else to try.  This happens occasionally when pressing the wattage buttons as well.  It happens almost always when I try to lock the device or hit it.

I've made sure the battery door is making full contact in the way it is supposed to, the atomizer is ohming properly and not fluctuating, the batteries are brand new, the device is maybe 2 weeks old  (at most), and, as previously stated, the internals have no juice on them.  

When this occurs, the wattage usually resets itself to a wattage I was at previously.  I'm really concerned because I enjoy this device very much, but this is ruining DNA for me.  If anyone has any help, PLEASE LET ME KNOW.  I haven't seen anything anywhere else on the forum about this, but if there is something, please link it (if it has a fix).  Thanks.
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #2 
sounds like a classic intermittent connection. the board is receiving just enough power to boot up but when the fire  button is pressed, the load is to great and breaks the connection or is asking too much from a weak connection, causing the board to reset. open Escribe's device monitor and look at the pack and each one of the cell voltages. what do they do when firing an atty? post the screenshot of DM while firing a build or at least trying to.
__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #3 

When firing, all cell voltages drop to 3.17, 3.23, and 3.09 respectively.  It's only able to provide 165ish watts throughout firing, even though 187.5 is being requested (easily doable on a .084 build).

 

Let me know if I can provide anymore info, or if there is a fix for this.  Cheers 

Attached Images
png hog dna250 live.png (53.33 KB, 13 views)

ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #4 
i'm guessing your "cell soft cutoff" is set to 3.09? your not getting the power you requested because the board can not draw the necessary power from the cells. therefore it reduces the power it can draw down to the point of your CSC value. it will not go past your CSC value. i would use 2.75v for 18650's. what kind of cells are you using? 

is this sporadic rebooting or every time you press the fire button? reboots even with freshly charged cells or charge level doesn't matter, reboots no matter what?

__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #5 
Yes it appears to happen on fresh batteries as well, so charge doesn't seem to be an issue.  They are 25R's, it happens almost every time I press the fire button.  I figured 3 18650's would be able to provide the power necessary for 200 watts at least, especially on a .08...
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #6 
honestly, what i would do, since it's an expensive mod, is contact the vendor and ask about a replacement.  what does the battery door/compartment look like? i can not find any pictures of where the cells live.
__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #7 
If you've ever seen the HOG V3 door, it's almost exactly the same.  I'll get in contact with them and see what they can do.  Thanks for your help man.
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #8 
Wow... Even at 125w it is STILL doing it...  Could this be an error with the chip?
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #9 
what is you CSC set to in EScribe? if it's 3.09v, knock it down to 2.7v and upload to device.


does the issue of wattage decreasing improve (even a little improvement will tell me if it's the battery door) if you put a good amount of pressure on the battery door while firing? also your cells need to be charged, they're almost at the end.

__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
Mourakue

Junior Member
Registered:
Posts: 6
Reply with quote  #10 
That was on freshly charged cells...  It isn't the battery door, I already made sure that wasn't it.  Trying CSC setting now, it was at 3.09.

Edit: Thought that fixed it, I was able to hit it a couple times, but it is still sporadically shutting off. A lot.
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #11 
return it.
__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.