Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 2 of 2      Prev   1   2
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #16 
my 'auto locking' issue has seemed to clear up, i hope. i just now set my VS 200 back to 3x click to lock and unlock. we'll see if it behaves. i pretty much did what dwcraig1 mentioned in his post. i gave the fire button about 20-30 hard pushes. not crazy hard, but pretty forceful. my thinking is by pressing the button harder a bunch of times it might force the contacts to make better connection, by reshaping the wafer thin metal dome contacts inside the switch or clearing any debris. since my device still is under warranty, i was not too concerned if the fire button broke or got worse. if the button starts acting up again, i'll just send it back for a second time. i'm not saying do what i did. i'm not even sure it's remedied. will report back
 

__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
gratefulbuddy

Avatar / Picture

Junior Member
Registered:
Posts: 17
Reply with quote  #17 
I have experienced this on the 3d printed case I first used. It was a clearance issue causing the fire button to constantly be pushed in. So just chain vaping and taking two drags in a row caused the board to go into "locked" mode sometimes even happening mid-hit. I fixed it by lightly sanding the back of the buttons. This should not be the cause in a manufactured box but I thought I should share my experience anyways. Can you try loosening the board mount screws slightly? Just as a check to see if this is a clearance issue.
jurdanas

Senior Member
Registered:
Posts: 100
Reply with quote  #18 
When push "FIRE" button DNA board "auto-LOCK" or "don't work" - let's cleaning "FIRE" button. Seeing what can be seen through the magnifying glass. [wave]
wantron

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #19 
I'm also having this issue after not using my mod for a month.  It was doing this occasionally before and I thought maybe I was accidentally hitting the button and didn't notice but now when I do manage to unlock it it locks itself again next time I press the button.
ChunkyButt200

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 1,516
Reply with quote  #20 
Quote:
Originally Posted by wantron
I'm also having this issue after not using my mod for a month.  It was doing this occasionally before and I thought maybe I was accidentally hitting the button and didn't notice but now when I do manage to unlock it it locks itself again next time I press the button.
is this a Vaporshark dna 200 or a regular dna 200 board? if it's a VS they're completely different buttons soldered to the board compared to the regular 200 boards and are harder to clean out. if it's not a VS board, the button actually comes apart so you could clean it out with some alcohol or an electronics grade/safe cleaning solvent. depending on how bad your situation is you could just set the number of clicks to lock the device higher ("7x or 10x to unlock" basically makes it harder for the device to auto lock itself) if you're uncomfortable taking the button apart. or open a ticket with elvov from their website.

__________________
1.21 JIGAWATTS............GREAT SCOTT!........WHAT THE HELL IS A JIGAWATT?
• I am not employed by nor do I represent Evolv Inc.  All opinions are my own, they are just opinion not fact and can be wrong •
Latest versions of EScribe: DNA 200 • DNA 75  Common problems
EVOLV HELP DESK - https://helpdesk.evolvapor.com/?a=add
LOST VAPE WARRANTY REPAIR - http://www.lostvaperepaircenter.com
wantron

Junior Member
Registered:
Posts: 3
Reply with quote  #21 

It's direct from Evolv and I printed my own case. I'll take it apart and try cleaning the button. Thanks for the protip. 




stuartro

Member
Registered:
Posts: 35
Reply with quote  #22 
I had the same problem. Turned out to be a flaky fire button. VaporShark repaired my mod, replacing both the fire button as well as the board. Worked like a charm after I got it back (no more locking problems). Only now the screen has died. Mod still fires, I just can't see or change any settings, so it's on its way back to VS for another repair (still under warranty). Glad to have my Sigelei 213 on hand.
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.