Evolv DNA Forum
Sign up Calendar Latest Topics
 
 
 


Reply
  Author   Comment   Page 3 of 3      Prev   1   2   3
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #31 
That's correct, for TC coils the screen will show the cold Ohms. That's the room temperature (70F) value, and corresponds to what someone would measure with a meter -- after all, nobody's measuring while the coil's hot. It's important because the temperature measurement is based off of that. For instance Nickel at 410F has a live Ohms about twice its room temperature value. As it cools you can watch this with Atomizer Analyzer's Raw Ohms. The analyzer also shows you Cold Ohms (same as on the DNA's screen), it's just in smaller text.

Logging refinement, it ought not to bounce around significantly. But if it does you can see it.
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #32 
Say... from 0.08 to 0.13 and your dual coils... is it possible one of your two coils is coming out of contact?
AllenH

Member
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #33 
Yeah, that's what I was thinking regarding the temp.  Interestingly, I was getting "?" for cold ohms for my atty frequently.  I'm wondering if this may be related to the problems I experienced.  That was true when I was checking it under ohm-lock.  Not sure if that matters- I'll pay attention to it in the next few days here.

I wondered that also re: the dual coils.  I'm fairly sure at this time that it wasn't happening.  I checked it multiple times when this was going on- things were tight.  Also quite true of last night's vaping with unlocked ohms.. then the harsher hits in the morning after refinement.  I checked multiple times and the change in ohms didn't appear to be due to any coil issues... I also didn't remove the atty at all from last night to this morning's hot vapes.  (until I gave up on the atty and moved to my subtank)  Subtank is playing nice tonight- I may leave it on overnight to see if during charging anything changes.

Thanks, James!
AllenH

Member
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #34 
I feel a bit bad that I'm taking up most of the discussion here while Vaporlips was the originator of the thread!  Thanks to Vaporlips for bringing this up!
AllenH

Member
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #35 
Just a small followup- the Subtank Mini appears to be much better behaved than my RDA.  Overnight charge and refinement didn't lead to super hot vapes.
AllenH

Member
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #36 
Hi everyone!  I wanted to update you a bit on what I was experiencing here.  I suspect that my problem is in my dripper.  I've been using the Subtank Mini at 80+ watts for the past few days and everything has been going well (although I missed the flavor and punch my RDA had).  I just replaced my RDA on this morning, and cold the RDA read 0.7 ohms, and after about a half hour of mild vaping, it appeared the RDA was retaining a lot of heat (even with the cooling fins on top) and the resistance in TC mode moved up to 0.9 (over just a half hour) - my subtank mini  was stable at 0.15-0.16 for days of vaping.  The RDA right now is almost too hot to touch at the moment ,and it appears to be vaping quite hot.  So, I'm suspicious that at least my problems are related to my RDA right now.  I have a CiGreen Arrows RDA built with two Ni200 coils with a combined resistance reading on the DNA of about 0.07-008 when cold.

I think I've side-tracked this from Vaporlip's original error report.  I'm going to try and take more of a back seat here and start my own thread if I want to discuss this issue further.  If anyone can comment on Vaporlips (and the same experience with me) in locked-ohm mode, I'd love to hear more.  I think my RDA was causing my temp problems even in TC mode... 

But, I'm wondering if it's related to the Locked-Ohms problem both of us have experienced.
John

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 500
Reply with quote  #37 
By default, if it sees more than a 25% difference between the resistance at which you locked the atomizer and what it is reading now, it will assume that there is a new coil and lock to the new ohms. 

We do this because otherwise, if you had something with a .5 ohm cold resistance locked, and screw on a .1 ohm without unlocking it would try to preheat (possibly at 200W) to something like 1 ohm. Which would be several thousand degrees. Suboptimal. 

However, if you have an atomizer that is making terrible contact or shifts around significantly, you can make it consider a wider range. The setting is in Mod, under Electrical, Ohm Lock Range. 

Try setting that to somewhat wider, maybe 40% for your particularly shifty RDA


vaporlips

Member
Registered:
Posts: 48
Reply with quote  #38 

Allen,

It's all good if you're researching and finding other issues.  Don't feel like you are taking over by any means.  All I wanted to do was point out a possible bug (the instant temp limit thing as seen in the video).  Get that out there and known, and allow Evolv to do their thing.   

By all means, if you feel like what you're doing is related, then keep it here, or in another thread, or anywhere at all.  It's all good with me.  [smile]

 

 


__________________
VaporLips Custom Box Mods
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #39 
Try the 7/16 firmware (in the "Early Firmware" thread right now). That fixes the Override Ohms bug. [smile]
vaporlips

Member
Registered:
Posts: 48
Reply with quote  #40 
Excellent, happy to contribute. [smile]
__________________
VaporLips Custom Box Mods
James

Avatar / Picture

Administrator
Registered:
Posts: 304
Reply with quote  #41 
Yes, thanks. [smile] That was a very good catch.
AllenH

Member
Registered:
Posts: 43
Reply with quote  #42 
Thanks, Vaporlips!  And thanks for bringing that bug up!  I'm learning quite a bit here, and appreciate all the hard work that Evolv is doing with this new board!  James- that's super responsive and great turn-around on the bug fix!  My hat's off to Evolv for their excellent customer involvement here!  Thank you for the bug fixes!

I'm going to continue to play around with my atomizer- see if it's funky- the Subtank mini has been rock-solid.

Thanks!!
-A
Previous Topic | Next Topic
Print
Reply

Quick Navigation:

Easily create a Forum Website with Website Toolbox.